nieuws

Aanleg afvoerleiding oorzaak gaslek

bouwbreed

zwolle – Boorwerkzaamheden ten behoeve van de aanleg van een werkkast waren vrijdag de oorzaak van het ontstane gaslek in de wijk Holterbroek.

Aannemer Trebbe Bouw uit Zwolle is hier bezig met de bouw van een nieuw winkelcentrum met appartementen. Van de opdrachtgever kreeg Trebbe het verzoek in het naastgelegen bestaande appartementencomplex een werkkast met uitstortgootsteen aan te brengen. Tijdens de aanleg van de afvoerleiding voor de gootsteen werd bij het boren een in de vloer gelegen invoerleiding van de gasvoorziening voor drie bestaande appartementen geraakt. Omdat het inpandig werk betrof, was een KLIC-melding niet van toepassing. “Het betrof een reeds bestaand en ouder appartementencomplex, waar de werkkast in moest worden gerealiseerd. Hoewel er wel leidingtekeningen van dit complex zijn, beschikten wij blijkbaar niet over de juiste locatie van deze invoerleiding met als gevolg dat deze bij de aanleg van de afvoerleiding voor de gootsteen werd doorboord”, licht bedrijfsleider J.H. Kamphuis het ongeluk toe.

Reageer op dit artikel