nieuws

Aalberts Industries breidt uit op Spaanse markt

bouwbreed

langbroek – Aalberts Industries heeft het Spaanse bedrijf Pemag overgenomen. De eerder aangekondigde acquisitie van het Franse Comap is afgerond. Dat heeft de onderneming uit Langbroek gisteren bekendgemaakt.

Pemag is gespecialiseerd in complexe distributiesystemen voor gas. Met een omzet van 4 miljoen euro is het bedrijf een van de belangrijkste leveranciers voor gassystemen in Spanje, met name in de regio Madrid. Tot de klanten van Pemag behoren de grote utiliteit-, gas- en installatiebedrijven.

Met de inlijving van Pemag versterkt Aalberts zijn positie op de Spaanse gasmarkt. Aalberts bezit al het eveneens in Madrid gevestigde Hidropliccaiones, dat ook in beperkte omvang gassystemen levert. Beide bedrijven zullen nauw gaan samenwerken. “Gezamenlijk zullen de bedrijven een breed productenpakket kunnen aanbieden in de sterk groeiende Spaanse utiliteitsmarkt”, aldus Aalberts in een toelichting op de overname. De acquisitie van Pemag past volgens Aalberts in de strategie om naast de basis flow control-producten steeds meer actief te zijn in “aanvullende, hoogwaardige niches”. De resultaten van de Spaanse aanwinst zullen met ingang van volgende maand mee worden genomen in die van Aalberts en zullen direct bijdragen aan de groei van de winst.

Een andere overname, die van het Franse Comap, is in de afgelopen dagen formeel afgerond. Aalberts voegt daarmee 180 miljoen euro omzet en 1100 werknemers toe aan het concern. Comap is actief in de water-, verwarmings- en gassector en heeft acht productiefabrieken verspreid over Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië en Brazilië en een sterke marktpositie in Frankrijk, Spanje en Italië en in iets mindere mate in Griekenland.

Aalberts Industries boekte vorig jaar een nettowinst van 83,1 miljoen euro, 17 procent meer dan in 2004. De omzet steeg met 18 procent tot net boven 1 miljard euro. In die cijfers is de overname van Comap nog niet verwerkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels