nieuws

Woningtekort blijkt in Gelderland het hoogst

bouwbreed Premium

arnhem – De provincie Gelderland heeft op dit moment bijna 23.000 huizen te weinig voor het aantal woningzoekenden in de provincie. Dat is 3,1 procent van het totaal aantal woningen in de provincie. Landelijk was het woningtekort in 2005 2,5 procent. Het Rijk wil dat het tekort in de komende jaren terugloopt naar maximaal 1,5 […]

arnhem – De provincie Gelderland heeft op dit moment bijna 23.000 huizen te weinig voor het aantal woningzoekenden in de provincie. Dat is 3,1 procent van het totaal aantal woningen in de provincie. Landelijk was het woningtekort in 2005 2,5 procent. Het Rijk wil dat het tekort in de komende jaren terugloopt naar maximaal 1,5 procent. Dat staat in het rapport Wonen in Gelderland.

Gelderland is in 2003 als eerste en tot nu toe enige provincie van Nederland overgestapt op een zogenoemd kwalitatief woningprogramma. Dat houdt in dat de provincie niet meer de aloude woningcontingenten toebedeelt aan gemeenten, maar aantallen en soorten te bouwen huizen bepaalt op grond van vraag en behoefte in een regio. Het aantal inwoners in de stadsregio rond Arnhem en Nijmegen en in het Rivierengebied is de afgelopen tien jaar met ruim 10 procent toegenomen.

Reageer op dit artikel