nieuws

Wienerberger verlegt terrein naar Bulgarije

bouwbreed Premium

wenen – Wienerberger breidt zijn activiteiten uit tot Bulgarije. Het Oostenrijkse bouwstoffenconcern koopt 90 procent van de aandelen Uspeh, een baksteenfabriek in Lukovit, 120 kilometer ten noordoosten van Sofia. “Met de overname verlegt Wienerberger zijn terrein weer wat verder naar het oosten”, aldus bestuurder J. Windisch. “Sinds het voorjaar van 2005 is Wienerberger via export […]

wenen – Wienerberger breidt zijn activiteiten uit tot Bulgarije. Het Oostenrijkse bouwstoffenconcern koopt 90 procent van de aandelen Uspeh, een baksteenfabriek in Lukovit, 120 kilometer ten noordoosten van Sofia.

“Met de overname verlegt Wienerberger zijn terrein weer wat verder naar het oosten”, aldus bestuurder J. Windisch. “Sinds het voorjaar van 2005 is Wienerberger via export uit Roemenië en Hongarije in Bulgarije present. De bevolking stelt onze hoogwaardige producten zo op prijs dat we de vraag bij lange na niet langer door importen konden afdekken”.

Wienerberger investeert 25 miljoen euro in de baksteenfabriek te Lukovit. Windisch vindt het traditionele baksteenland Bulgarije om diverse redenen interessant. Aan de ene kant bestaan – vooral in hoofdstad Sofia en omgeving – omvangrijke bouwactiviteiten. Ook aan de kust van de Zwarte Zee wordt veel nieuwbouw uit de grond gestampt. Een andere reden waarom Wienerberger goede kansen ziet is de werkwijze van de Bulgaarse aannemers. Populair is de betonskeletbouw met een afbouw in baksteen. Voor het vakkenvullen zijn de grootformaat binnenmuurstenen van het Wienerbergs type Porotherm uiterst geschikt.

Reageer op dit artikel