nieuws

Westerscheldetunnel wordt verkocht

bouwbreed

MIDDELBURG – Zeeland gaat mee in de plannen van het Rijk om de aandelen in de NV Westerscheldetunnel op korte termijn te verkopen. Dat heeft het provinciebestuur besloten. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om de aanleg van de tunnel onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen grotendeels te financieren. Met de nieuwe eigenaar […]

MIDDELBURG – Zeeland gaat mee in de plannen van het Rijk om de aandelen in de NV Westerscheldetunnel op korte termijn te verkopen. Dat heeft het provinciebestuur besloten. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om de aanleg van de tunnel onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen grotendeels te financieren. Met de nieuwe eigenaar worden strikte afspraken gemaakt over tariefstijgingen, veiligheid en onderhoud van de tunnel. Minister Zalm van Financiën zal deze of volgende week de Tweede Kamer informeren over de details van de voorgenomen verkoop.

Drie jaar geleden ging de Westerscheldetunnel open voor verkeer.

Wat de tunnel moet kosten, wil de provincie niet zeggen. De bouwkosten van de oeververbinding, die 15 maart 2003 in gebruik werd genomen, bedroegen ruim 750 miljoen euro (destijds 1,65 miljard gulden).

Ook kon de gedeputeerde niets zeggen over de kosten van de tunnel bij Sluiskil of de gewenste opbrengst van de Westerscheldetunnel. Dat zou kopers beïnvloeden.

Reageer op dit artikel