nieuws

Toren Beverwijk kan twee keer zo hoog

bouwbreed Premium

beverwijk – De geschetste woontoren in het toekomstige stationsgebied van Beverwijk wordt wellicht twee keer zo hoog als in de aanvankelijke plannen is voorgesteld. Als het aan stedenbouwkundige Ashok Bhalotra ligt, wordt een gebouw van 24 verdiepingen opgericht. De twee maquettes die de raadsleden in december onder ogen kregen, toonden een toren van hooguit twaalf […]

beverwijk – De geschetste woontoren in het toekomstige stationsgebied van Beverwijk wordt wellicht twee keer zo hoog als in de aanvankelijke plannen is voorgesteld. Als het aan stedenbouwkundige Ashok Bhalotra ligt, wordt een gebouw van 24 verdiepingen opgericht.

De twee maquettes die de raadsleden in december onder ogen kregen, toonden een toren van hooguit twaalf etages. Volgens Bhalotra kan de horizontale omgeving van het stationsgebied wel een krachtige verticale lijn gebruiken. Maar aan het oprekken zit ook een praktisch voordeel. De bedachte 800 ondergrondse parkeerplaatsen in een betrekkelijk nat en groen gebied maken het lastig de grond te exploiteren. Met de verkoop van de woningen zou exploitatie kostendekkend kunnen worden.

De reacties vanuit de bevolking worden de komende weken verwerkt in een concept stedenbouwkundige visie.

Reageer op dit artikel