nieuws

Toolbox breidt gereedschap uit met diamantzaagblad

bouwbreed Premium

cuijk – Met de Multi-Disc van Kwiktool presenteert Toolbox International een diamantzaagblad voor harde en zachte materialen. De leverancier uit Cuijk merkt op dat er al universele zaagbladen bestaan, maar die zijn volgens hem niet geschikt om er al dan niet gewapend beton mee te zagen.

De Multi Disc-bladen komen in een diameter van 115, 125, 150, 180 en 230 millimeter. Van Kwiktool levert de Cuijkse onderneming ook de Z-adapter voor reciprozaagbladen.

Met deze adapter kan de gebruiker onder een hoek zagen, terwijl het blad recht blijft en niet afbreekt. Bijvoorbeeld bij het verwijderen van kozijnen zit de eigen breedte van de machine in de weg. De Z-Adapter past op elk merk.

Toolbox biedt ook een set van drie Widia-zaagbladen. De eerste is bedoeld voor het schulpen van hout, de tweede voor het afkorten van onder meer meubel- en fineerplaat en plexiglas. Het derde blad is bedoeld voor verzagen van onder meer aluminium, bekleed plaatmateriaal en vezelversterkte kunststoffen.

De leverancier biedt bladen van 160 en 190 millimeter. De eerste vergt een asgat van 20 millimeter en past met een ring op een as van 16 millimeter; de tweede is bedoeld voor een asgat van 30 millimeter en past met een ring op een as van 20 millimeter.

Reageer op dit artikel