nieuws

Tijdelijke kering houdt hoogwater tegen

bouwbreed Premium

nelson – Demontabele en tijdelijke waterkeringen kunnen afdoende beveiligen tegen overstromingen, meent GL Flood Technologies. Het bedrijf uit het Britse Nelson levert een demontabele hoogwaterbescherming die een waterhoogte tot 5 meter weerstaat en een tijdelijke waterkering die waterhoogten tot 1,8 meter tegenhoudt. Het tijdelijke systeem is vrijstaand en opgebouwd uit metalen modules. Het systeem kan […]

nelson – Demontabele en tijdelijke waterkeringen kunnen afdoende beveiligen tegen overstromingen, meent GL Flood Technologies. Het bedrijf uit het Britse Nelson levert een demontabele hoogwaterbescherming die een waterhoogte tot 5 meter weerstaat en een tijdelijke waterkering die waterhoogten tot 1,8 meter tegenhoudt. Het tijdelijke systeem is vrijstaand en opgebouwd uit metalen modules. Het systeem kan zonder voorbereidingen op bijvoorbeeld rivieroevers worden geplaatst. Eenmaal gemonteerd vormt de kering een doorlopende constructie die ook door een botsende vrachtwagen niet uit verband raakt. Het demontabele systeem bestaat uit onderdelen die uit aluminium zijn geëxtrudeerd. Het systeem komt in grote lijnen overeen met de tijdelijke kering maar is bestand tegen hogere waterstanden en bestaat uit langere secties tot een lengte van 4 meter. Plaatsing kan alleen op een voorbereide ondergrond; een speciale permanente fundering leidt de krachten van het hoge water af naar de grond.

Reageer op dit artikel