nieuws

Sphinx introduceert op VSK vijf nieuwe tegelseries

bouwbreed Premium

maastricht – Sphinx Tiles laat op de vakbeurs VSK nieuwe keramische vloer- en wandtegels zien voor elke smaak. Ongeglazuurde vloertegels in jarenzestigstijl, wandtegels in roestende metallic kleuren en vloertegels in warme mediterrane cotta-tinten zijn enkele voorbeelden.

Sphinx Tiles presenteert op de beurs in totaal vijf nieuwe tegelseries: Stripes, Metallics, Agadez Cotta, 60�s en Chain. Daarnaast zijn er voor de in 2005 al geïntroduceerde series bijpassende en aanvullende kleuren wand- en vloertegels gemaakt.

De nieuwe Stripes-wandtegels meten 25 x 33 centimeter. Ze zijn verkrijgbaar in de basiskleuren wit en pergamon. De tegel heeft fijne streepjes in het glazuur, die een 3D-effect geven. In deze serie is ook een vloertegel in de kleuren donkerbruin en zilver verkrijgbaar. De Stripes vloertegel meet 25 x 25 centimeter.

De Metallic-tegel heeft de uitstraling van roestend metaal, maar is toch een gemakkelijk te onderhouden geglazuurde tegel. De Metallic heeft een door en door gekleurde body. Hij is geschikt voor vloeren wanden, zowel binnen als buiten. Hij is vlekbestendig, krasvast en honderd procent vorstbestendig. Mooi is dat bij elke verandering van positie en lichtinval er een compleet ander uiterlijk ontstaat. De tegels kunnen met smalle (minimaal 2 millimeter) voegen worden verwerkt, wat een strakke vormgeving oplevert.

De Agadez Cotta-vloertegel speelt in op de op de tegelbeurs van Bologna gesignaleerde trend naar meer warmte en gezelligheid, zegt Sphinx. De cotta-tegel schept een mediterrane sfeer. Geschikt voor binnen en voor terrassen. Verkrijgbaar in de maten 30 x 30 en 45 x 45 centimeter, in de kleuren cotta-oranje, okergeel, cotta-rood en donkerrood.

Licht reliëf

De nieuwe 60�s vloertegels hebben een groot formaat (30 x 60, 60 x 60 en 60 x 120 centimeter). Ze zijn ongeglazuurd in een licht reliëf. Er zijn zes kleuren, crème, lichtgrijs, grijs, groen, rood en oker. Ze zijn geschikt voor utiliteitsbouw, maar ook voor woon- en badkamers. De vloertegels zijn door en door gekleurd en daardoor slijtvast. Een speciaal laagje zorgt ervoor dat ze niet gevoelig zijn voor vlekken.

De Chain is een nieuwe tegel met een door een jonge Belgische ontwerpster bedacht reliëf. Er is slechts één uitvoering nodig om door een andere schikking een diversiteit aan patronen te creëren. Het formaat is 15 x 15 centimeter. Standaard verkrijgbaar in de drie basiskleuren wit, crème en grijs. Op speciale bestelling is elke kleur mogelijk.

VSK hal 7, stand B034.

Reageer op dit artikel