nieuws

Regels geluidszone bedrijven aangepast

bouwbreed Premium

den haag – De geluidsregels van ongeveer 1200 gezoneerde industrieterreinen worden aangepast. Bedrijven die veel geluid produceren, mogen vanaf de komende zomer op 50 meter afstand van hun bedrijf maximaal 50 decibel produceren. Dat heeft het kabinet op voorstel van staatssecretaris Van Geel (milieu) vrijdag besloten. Rond industrieterreinen waarop bedrijven staan die veel lawaai produceren, […]

den haag – De geluidsregels van ongeveer 1200 gezoneerde industrieterreinen worden aangepast. Bedrijven die veel geluid produceren, mogen vanaf de komende zomer op 50 meter afstand van hun bedrijf maximaal 50 decibel produceren.

Dat heeft het kabinet op voorstel van staatssecretaris Van Geel (milieu) vrijdag besloten. Rond industrieterreinen waarop bedrijven staan die veel lawaai produceren, ligt nu een geluidszone. In deze zone mogen de gevestigde bedrijven gezamenlijk niet meer geluid produceren dan 50 decibel, de zogenoemde geluidsruimte. Volgens het kabinet is het een probleem dat de al aanwezige bedrijven zoveel geluid produceren dat er geen nieuwe bedrijven bij kunnen, terwijl er meestal voldoende ruimte voor is.

Nu is het nog zo dat de 50 decibel-norm geldt voor de dichtstbijzijnde woning, hoe ver deze ook van een geluidproducerend bedrijf ligt. Het kabinet heeft besloten dat de geluidseis op 50 meter afstand van het bedrijf geldt.

Reageer op dit artikel