nieuws

Nederlandse ontwikkelaars betalen Vlaamse woningen

bouwbreed

brussel – De twee Nederlandse projectontwikkelaars Situs en Panagro steken 50 miljoen euro in de bouw van serviceflats en sociale koop- en huurwoningen in en rond het Belgische Maasmechelen.

De twee Nederlandse projectontwikkelaars, die voor het project samenwerken met de Belgische branchegenoot Primevision, stellen samen 5 tot 10 miljoen euro ter beschikking voor de financiering van een studie en andere aanloopkosten zoals vergunningen. De totale investeringen van het project, dat Sociopolis is gedoopt, bedragen zo�n 500 miljoen euro.

De serviceflats maken deel uit van een zorgproject van Primevision. Het gaat om een vastgoedproject voor een woon- werk- en zorggemeenschap in het nabij Maastricht gelegen Maasmechelen. Voor de plannen is een gebied van 150 hectare gereserveerd.

De drie betrokken projectontwikkelaars richten voor dit initiatief samen de werkmaatschappij Xendis op die zich bezighoudt met de bouw van de serviceflats en de sociale koop- en huurwoningen. Het is de bedoeling om in minstens twee gemeenten per Vlaamse provincie een dergelijk vastgoedproject op te starten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels