nieuws

Mogelijk fraude rond projecten Aruba

bouwbreed

oranjestad – Op Aruba is mogelijk gesjoemeld bij de uitvoering van bouwprojecten bij grote toeristenhotels. Dit stelt parlementariër Lampe. Volgens hem is voor de bouw van winkelcentra bij hotels geen vergunning afgegeven.

Bij het Holiday Inn-hotel wordt een winkelcentrum neergezet waar geen bouwvergunning voor is afgegeven door de Dienst Openbare Werken, zo heeft Lampe geconstateerd. “Bovendien wordt er geen parkeerplaats aangelegd, wat volgens de geldende regels wel verplicht is.”

Lampe eist opheldering hierover van verantwoordelijk minister Tromp van Sociale Zaken en Infrastructuur. De parlementariër, zelf lid van de oppositionele RED, zegt dat er bovendien sterke aanwijzingen zijn dat de projectontwikkelaar die met de bewuste bouwprojecten bezig is, een fors bedrag heeft overgemaakt naar de verkiezingskas van regeringspartij MEP, de partij van Tromp. De minister heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van Lampe.

Reageer op dit artikel