nieuws

Meer scheuren in parkeerdek Bos en Lommer

bouwbreed

AMSTERDAM – In het dak van de parkeergarage onder het Bos en Lommerplein in Amsterdam zijn opnieuw scheuren geconstateerd. Het parkeerdek is bij vier pilaren extra gestut, zo heeft een woordvoerder van Fortis Vastgoed verklaard. Afgelopen week is TNO op verzoek van Fortis Vastgoed begonnen aan een onderzoek naar de constructie van het parkeerdek. Begin […]

AMSTERDAM – In het dak van de parkeergarage onder het Bos en Lommerplein in Amsterdam zijn opnieuw scheuren geconstateerd. Het parkeerdek is bij vier pilaren extra gestut, zo heeft een woordvoerder van Fortis Vastgoed verklaard.

Afgelopen week is TNO op verzoek van Fortis Vastgoed begonnen aan een onderzoek naar de constructie van het parkeerdek. Begin februari deed zich al een eerste verzakking voor in de garage. Toen werd geconstateerd dat de wapening in de nokken van de garage niet in orde was. Het dak verzakte daardoor 4 centimeter.

Het plein wordt sinds de eerste scheur niet meer zwaar belast. Volgens Fortis is het nog onduidelijk hoe nieuwe scheurvorming heeft kunnen ontstaan. De eigenaar verzekert winkeliers en bewoners in het gebied dat de parkeergarage en het daarboven gelegen plein volledig veilig zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels