nieuws

Kabinet zet flink het mes in milieuregels

bouwbreed Premium

den haag – Het kabinet zet flink het mes in de bestaande milieuregels. Zo�n 20.000 bedrijven, waaronder de metaalelektrosector, kunnen voortaan draaien zonder milieuvergunning. Het vervallen van de vergunningsplicht voor eenvijfde van de huidige bedrijven met een milieuvergunning levert een besparing van 161 miljoen euro aan administratieve lasten op. Met het terugbrengen van de controles […]

den haag – Het kabinet zet flink het mes in de bestaande milieuregels. Zo�n 20.000 bedrijven, waaronder de metaalelektrosector, kunnen voortaan draaien zonder milieuvergunning.

Het vervallen van de vergunningsplicht voor eenvijfde van de huidige bedrijven met een milieuvergunning levert een besparing van 161 miljoen euro aan administratieve lasten op. Met het terugbrengen van de controles en onderzoeksverplichtingen wil het kabinet nog eens 55 miljoen euro besparen.

De bedrijven die worden vrijgesteld, moeten wel voldoen aan algemene milieuregels. Deze algemene regels, zoals die voor bodembescherming, afvalscheiding en luchtuitstoot, worden gebundeld in een pakket.

Staatssecretaris Van Geel wil dat op termijn nog meer bedrijven worden gevrijwaard van een vergunningsplicht. Uiteindelijk moet er alleen voor bedrijven met omvangrijke milieueffecten, zoals de chemieconcerns, een milieuvergunning blijven.

Reageer op dit artikel