nieuws

Hermans ziet niets in fusie met VNO-NCW

bouwbreed Premium

delft – Voorzitter L. Hermans van MKB Nederland ziet niets in een fusie met VNO-NCW. De voorman van de belangenorganisatie van het midden- en kleinbedrijf wil wel samenwerken met de branchegenoot die namens het grootbedrijf spreekt.

“Een fusie met VNO-NCW zal onder mijn leiding nooit plaatsvinden”, maakt Hermans zijn visie duidelijk op de samenwerking met de lobbyclub van het grootbedrijf. De VVD-politicus wil daarentegen wil samenwerken. “Veel thema�s die wij in Den Haag willen bespreken komen met elkaar overeen. Dat kun je dan beter gezamenlijk doen.”

De samenwerking tussen MKB Nederland en VNO-NCW blijft wat Hermans betreft niet beperkt tot het gezamenlijk opstellen van de Haagse agenda�s. De bestuurder wil ook gezamenlijk de beleidsstukken van de ministeries bestuderen. “We doen nu dubbel werk. Bij VNO-NCW bestuderen ze precies dezelfde stukken als wij hier bij MKB Nederland. Doe je dat gezamenlijk, dan bespaar je op de kosten.”

Over de samenwerking met VNO-NCW lopen de meningen bij MKB Nederland sterk uiteen. De interne discussie belandde begin dit jaar op straat. Daarop zijn algemeen directeur W. van der Maas en hoofd voorlichting R. van der Hoek op non-actief gesteld.

Reageer op dit artikel