nieuws

Hendel Metabo dempt trillingen haakse slijper

bouwbreed

den haag – Metabo monteert trillingsvrije handvaten op zijn haakse slijpers. De fabrikant zet deze Vibratech aan de zijkant van de machine waar hij ruim 60 procent meer trillingen absorbeert dan standaard hendels. De Vibratech isoleert de handgreep van de spindel en reduceert zo de overdracht van trillingen. Een elastomeer tussen de handgreep en de […]

den haag – Metabo monteert trillingsvrije handvaten op zijn haakse slijpers. De fabrikant zet deze Vibratech aan de zijkant van de machine waar hij ruim 60 procent meer trillingen absorbeert dan standaard hendels.

De Vibratech isoleert de handgreep van de spindel en reduceert zo de overdracht van trillingen. Een elastomeer tussen de handgreep en de spindel reduceert de overdracht van trillingen nog verder.

Volgens Metabo vermindert de voorziening het zogeheten wittevingersyndroom; storingen in de bloedsomloop en het zenuwstelsel in de vingers door trillend gereedschap. Tevens vermindert de hendel de vermoeidheid. De Vibratech past ook op oude(re) haakse slijpers van Metabo.

Reageer op dit artikel