nieuws

GroenLinks wil winst ontwikkelaars afromen

bouwbreed

nijmegen – GroenLinks wil dat er een wet komt, die regelt dat projectontwikkelaars een vast percentage van de winst van een bouwproject aan een gemeente moeten afstaan. De gemeente moet dat geld gebruiken voor de versterking van de sociale samenhang in een stad. Dat staat in de zogenoemde Nijmegenwet, die GroenLinks-fractievoorzitter Halsema gistermiddag tijdens een […]

nijmegen – GroenLinks wil dat er een wet komt, die regelt dat projectontwikkelaars een vast percentage van de winst van een bouwproject aan een gemeente moeten afstaan. De gemeente moet dat geld gebruiken voor de versterking van de sociale samenhang in een stad.

Dat staat in de zogenoemde Nijmegenwet, die GroenLinks-fractievoorzitter Halsema gistermiddag tijdens een werkbezoek in Nijmegen presenteert. GroenLinks stelt dat vastgoedontwikkelaars steeds duurder en winstgevender zijn gaan bouwen. Ook de verzelfstandigde woningcorporaties gedragen zich steeds meer als projectontwikkelaars, aldus de partij. Gemeenten hebben daarentegen steeds minder geld om wijkcentra en sportaccommodaties te bouwen en parken aan te leggen.

Reageer op dit artikel