nieuws

Galet-wandmozaïek van plantaardig materiaal

bouwbreed

compiègne – Mozaïeksteentjes van plantaardig materiaal vormen de basis van de binnenwandbekleding Galet. Er kunnen allerlei fresco-achtige figuren en motieven mee worden gemaakt, maar bijvoorbeeld ook randafwerkingen. De �steentjes� zijn van Céralin. Een plantaardig materiaal dat is gemaakt van de oneetbare delen van granen en rijst. Er zijn zes op kiezels lijkende vormen en acht […]

compiègne – Mozaïeksteentjes van plantaardig materiaal vormen de basis van de binnenwandbekleding Galet. Er kunnen allerlei fresco-achtige figuren en motieven mee worden gemaakt, maar bijvoorbeeld ook randafwerkingen.

De �steentjes� zijn van Céralin. Een plantaardig materiaal dat is gemaakt van de oneetbare delen van granen en rijst. Er zijn zes op kiezels lijkende vormen en acht aardse kleuren. Op de website www.ceralin.net van producent Etia uit Compiègne, Frankrijk, zijn ze te zien.

De steentjes worden op de muur geplaakt met een polyurethaan lijm. Het materiaal kan worden gezaagd. Er gaan 108 stenen in een vierkante meter. Een vierkante meter weegt 5 kilogram. De weerstand bedraagt 34,9 kilogram/vierkante centimeter. De brandwerendheid is klasse 2.

Reageer op dit artikel