nieuws

Doorwin palmt Surinaamse dochter van Bruynzeel in

bouwbreed

paramaribo – De Surinaamse ministerraad is akkoord gegaan met de verkoop van Bruynzeel Houtmaatschappij Suriname (BSH) aan de Nederlandse ramen- en kozijnenfabrikant Doorwin. De overname kost Doorwin 18 miljoen euro.

Met het groene licht is een einde gekomen aan slepende onderhandelingen, die negen maanden hebben geduurd. Volgens vice-president R. Sardjoe zijn er nog drie kleine geschilpunten met Doorwin, maar die zijn geen obstakel om binnen een week de intentieverklaring te tekenen. Ook moet het parlement zich nog officieel uitspreken over de verkoop, maar ondanks het verzet vanuit de oppositie lijkt dit slechts een formaliteit. Naar verwachting reist Doorwin-directeur Jan Kersten een dezer dagen naar Paramaribo voor het zetten van zijn handtekening.

Het staatsbedrijf Bruynzeel is nagenoeg failliet en heeft een miljoenenschuld. Doorwin zal de 325 werknemers overnemen en ruim twintig miljoen euro investeren om de onderneming nieuw leven in te blazen. De fabrikant krijgt bovendien de beschikking over een houtconcessie van circa 130.000 hectare.

Reageer op dit artikel