nieuws

Celstraf frauderende ex-bouwambtenaar

bouwbreed

arnhem – Voormalig bouwambtenaar van de gemeente Dronten, R. van D. (59), is door het Arnhemse gerechtshof veroordeeld tot een jaar celstraf voorwaardelijk, een werkstraf van 240 uur en een boete van 25.000 euro. Ook moet hij een bedrag van ruim 47.00 euro terugbetalen aan de Staat. Van D. heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan […]

arnhem – Voormalig bouwambtenaar van de gemeente Dronten, R. van D. (59), is door het Arnhemse gerechtshof veroordeeld tot een jaar celstraf voorwaardelijk, een werkstraf van 240 uur en een boete van 25.000 euro. Ook moet hij een bedrag van ruim 47.00 euro terugbetalen aan de Staat. Van D. heeft zich jarenlang schuldig gemaakt aan oplichting, valsheid in geschrifte en het aannemen van steekpenningen.

Van D. had naast zijn werk als bouwambtenaar bij de gemeente Dronten een eigen bouwkundig adviesbureau. Dit gunde hij via-via opdrachten. De gemeente stond dat toe mits er geen belangenverstrengeling was. Dat is niet gelukt.

Het vonnis van het gerechtshof is aanzienlijk hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie.

Reageer op dit artikel