nieuws

CanginiBenne levert handige snelwisselaar voor graafbakken

bouwbreed

Schnappwechsler heeft de Italiaanse machinebouwer CanginiBenne zijn hydraulische snelwisselaar voor graafbakken en aanbouwgereedschap gedoopt.

Schnappwechsler heeft de Italiaanse machinebouwer CanginiBenne zijn hydraulische snelwisselaar voor graafbakken en aanbouwgereedschap gedoopt.
De snelwisselaar is half automatisch. De machinist hoeft bij het wisselen van bijvoorbeeld een graafbak alleen nog voor het ontgrendelen van de Schnappmatic zijn cabine uit. Met een sleutel opent hij het mechaniek waarna hij de ene bak kan afzetten en de andere kan aankoppelen. Een mechaniek aan de onderzijde van de koppeling vergrendelt automatisch de nieuwe bak. Als optie levert de machinebouwer een hydraulische variant van zijn snelwisselaar. De Schnappmatic opent en sluit met behulp van een enkele hydraulische leiding.
De snelwisselaar heeft een gepatenteerde grendel die de krachten weerstaat van bijvoorbeeld een hydraulische sloophamer. Een veerconstructie en een speciale blokkering houden het gereedschap vast. Deze borging zet volgens de fabrikant ook gereedschappen met uitgesleten koppelhaken bedrijfszeker vast. Vervuiling heeft geen vat op de koppeling; het mechaniek zit in een gesloten behuizing. De meeste onderdelen zijn gemaakt uit de staalsoort Hardox HB400 en zijn allemaal los na te leveren.

Reageer op dit artikel