nieuws

Bodemsanering in Leerdam on line

bouwbreed

leerdam – Geïnteresseerden kunnen vanaf eind deze week een ingrijpende saneringsoperatie in centrum Leerdam on line volgen. Holland Milieutechniek BV (HMT) uit Geldermalsen neemt hier in opdracht van Gebr. Blokland de zware vervuiling onder het voormalige gasfabriekterrein ter hand. Komende vrijdag wordt een camera officieel in werking gesteld waardoor via internet de werkzaamheden op de […]

leerdam – Geïnteresseerden kunnen vanaf eind deze week een ingrijpende saneringsoperatie in centrum Leerdam on line volgen. Holland Milieutechniek BV (HMT) uit Geldermalsen neemt hier in opdracht van Gebr. Blokland de zware vervuiling onder het voormalige gasfabriekterrein ter hand.

Komende vrijdag wordt een camera officieel in werking gesteld waardoor via internet de werkzaamheden op de voet te volgen zijn. De sanering duurt drie à vier maanden, waarna projectontwikkelaar Gebr. Blokland uit Hardinxveld-Giessendam op het voormalige gasfabriekterrein Plein 1902 het prestigieuze plan Het Kristallijn zal realiseren. Dat bestaat uit 133 woningen en appartementen plus een ondergrondse parkeergarage.

Doordat de gemeente Leerdam, Gebr. Blokland en HMT in een vroegtijdig stadium de ontwikkeling en sanering zoveel mogelijk op elkaar hebben afgestemd, bleek het project haalbaar. De sanering van het gasfabriekterrein komt mede tot stand dankzij een subsidiebijdrage van de provincie Zuid-Holland. De provincie was ook actief betrokken in de voorbereidingsfase van de planvorming.

Reageer op dit artikel