nieuws

Ziekenhuis in Zutphen gesloopt wegens asbest

bouwbreed

zutphen – De raad van bestuur van het streekziekenhuis Spittaal in Zutphen heeft besloten het hospitaal te slopen wegens de aanwezigheid van asbest. Sanering van het gebouw kost te veel geld. Het bestuur presenteerde op de nieuwjaarsreceptie het plan om binnen vier jaar een compleet nieuw ziekenhuis op dezelfde locatie neer te zetten. Het is […]

zutphen – De raad van bestuur van het streekziekenhuis Spittaal in Zutphen heeft besloten het hospitaal te slopen wegens de aanwezigheid van asbest. Sanering van het gebouw kost te veel geld.

Het bestuur presenteerde op de nieuwjaarsreceptie het plan om binnen vier jaar een compleet nieuw ziekenhuis op dezelfde locatie neer te zetten. Het is nog niet duidelijk hoeveel de nieuwbouw kost. Het ziekenhuis maakt eerst een businessplan.

De pogingen om de asbest te verwijderen, hebben volgens een woordvoerder zeer veel geld gekost. Medio jaren negentig werd voor 18 miljoen euro vrijwel al het kankerverwekkende spuitasbest in het gebouw verwijderd. Dat bleek niet afdoende, want tijdens een renovatie in 2003 kwam wederom een verhoogde concentratie asbest tevoorschijn. Deze sanering, die nog aan de gang is, kost 35 miljoen euro.

De raad van bestuur heeft tot sloop en nieuwbouw besloten, omdat volgens een woordvoerder een renovatie en sanering van het bestaande ziekenhuis verdere kapitaalvernietiging betekent.

Reageer op dit artikel