nieuws

Weense ontwerper wint prijsvraag Aken

bouwbreed

aken – De Weense architect Wolfgang Tschapeller heeft de prijsvraag gewonnen in de wedstrijd tussen architecten voor de bouw van een Bauhaus Europa in Aken. In totaal 61 architectenbureaus deden mee aan de wedstrijd. Van deze bureaus had Aken er in oktober acht geselecteerd voor een tweede ronde. Het Weense ontwerp maakte indruk omdat Tschapeller […]

aken – De Weense architect Wolfgang Tschapeller heeft de prijsvraag gewonnen in de wedstrijd tussen architecten voor de bouw van een Bauhaus Europa in Aken.

In totaal 61 architectenbureaus deden mee aan de wedstrijd. Van deze bureaus had Aken er in oktober acht geselecteerd voor een tweede ronde.

Het Weense ontwerp maakte indruk omdat Tschapeller in de door hem ontworpen bodem en zijmuren een �gevouwen kaart� bedacht van de Europese geschiedenis. De kosten voor de bouw bedragen rond de 30 miljoen euro. Dit voorjaar beslist de gemeenteraad van Aken definitief over de bouw.

Bauhaus Europa wordt een internationaal ontmoetingscentrum tussen de Dom van Aken en het historische Raadhuis aan de Katschof.

Reageer op dit artikel