nieuws

Vrij koud Wolkenvelden

bouwbreed

Hoewel op de weerkaarten een ronduit winterse luchtdrukverdeling is verschenen, wordt het de komende dagen in Nederland niet echt koud. Wolken-velden, die in de oostelijke wind naar Nederland trekken, houden een afkoeling tegen. Verder weet uiteindelijk zachtere lucht vanuit het zuidoosten van Europa onze omgeving met een bocht te bereiken. Vandaag liggen de temperaturen dan […]

Hoewel op de weerkaarten een ronduit winterse luchtdrukverdeling is verschenen, wordt het de komende dagen in Nederland niet echt koud. Wolken-velden, die in de oostelijke wind naar Nederland trekken, houden een afkoeling tegen. Verder weet uiteindelijk zachtere lucht vanuit het zuidoosten van Europa onze omgeving met een bocht te bereiken. Vandaag liggen de temperaturen dan ook enkele graden boven nul. Op de meeste plaatsen worden maxima tussen 1 en 3 graden verwacht. Daarbij trekken uitgestrekte wolkenvelden over het land, maar komt plaatselijk ook de zon er wel even door. Op een vlokje sneeuw in de ochtend na, in het noordoosten van het land, blijft het verder droog. De oostelijke wind is meest matig, kracht 3 tot 4. De komende dagen worden maar weinig veranderingen in deze situatie verwacht. In de nachten vriest het een paar graden, vooral als het even opklaart, overdag stijgt het kwik tot enkele graden boven nul. Bewolking en zon wisselen af en het is droog.

Reageer op dit artikel