nieuws

Verbouwing Middelburgse concertzaal moet soberder

bouwbreed

middelburg – De gemeente Middelburg moet de plannen voor de verbouwing van de concert- en gehoorzaal aanpassen. Uit de aanbesteding blijkt dat de aanneemsom hoger uitvalt dan het uitgetrokken bouwbudget.

Daarom kijkt de gemeente nu met de beoogde aannemer, de Walcherse Bouw Unie, naar mogelijke bezuinigingen in het ontwerp. De Walcherse Bouw Unie was de laagste inschrijver. De gemeente wil niet zeggen hoe groot het verschil is tussen beide bedragen. Het gebouw waarin de concertzaal is gevestigd, wordt na de verbouwing een stuk kleiner. Een deel van het pand gaat weg, wat wordt gecompenseerd met de bouw van een nieuwe foyer.

Ook voldoet het huidige pand niet meer aan de eisen van arbo en brandveiligheid. Aan die eisen wordt niet getornd, de mogelijke bezuinigingen zitten in het bouwkundige deel. Het streven blijft om in oktober klaar te zijn met de verbouwing. Begin november staat de opening gepland.

Reageer op dit artikel