nieuws

Valgevaar bouwputten in grensstreek

bouwbreed Premium

den haag – De Arbeidsinspectie waarschuwt voor valgevaar op bouwplaatsen in de grensstreek tussen Nederland en Duitsland. Bij controles die de inspectiedienst vorig jaar uitvoerde met Duitse collega�s werden nog te vaak onveilige steigers aangetroffen. Nederlandse en Duitse inspecteurs hebben gezamenlijk zestien controles uitgevoerd aan beide zijden van de grens. Bij alle acht inspecties op […]

den haag – De Arbeidsinspectie waarschuwt voor valgevaar op bouwplaatsen in de grensstreek tussen Nederland en Duitsland. Bij controles die de inspectiedienst vorig jaar uitvoerde met Duitse collega�s werden nog te vaak onveilige steigers aangetroffen.

Nederlandse en Duitse inspecteurs hebben gezamenlijk zestien controles uitgevoerd aan beide zijden van de grens. Bij alle acht inspecties op Nederlands grondgebied bleek sprake van valgevaar door bijvoorbeeld ontbrekende leuningen op steigers. In ons land gebeuren in de bouw volgens de inspectiedienst jaarlijks 20.000 ongelukken, waarvan 25 met dodelijke afloop. Dat is een kwart van het totaal aantal dodelijke arbeidsongevallen in Nederland. Bij ruim de helft van de ongevallen in de bouw was sprake van een val. De inspecties van de twee diensten waren bedoeld om bedrijven met grensoverschrijdende bouwopdrachten te controleren en te informeren over arbo-voorschriften in het land waar zij werken.

Reageer op dit artikel