nieuws

Snelle tolweg van Hochtief Chili

bouwbreed

santiago – Een consortium met de Duitse bouwer Hochtief heeft in Chili dertig kilometer ringweg rond hoofdstad Santiago drie maanden eerder opgeleverd dan gepland. Met het in publiek-private samenwerking uitgevoerde project zijn investeringen gemoeid ter hoogte van 520 miljoen euro. Het wegvak dat Hochtief onderhanden nam, vormt de belangrijke verbinding tussen de snelwegen naar het […]

santiago – Een consortium met de Duitse bouwer Hochtief heeft in Chili dertig kilometer ringweg rond hoofdstad Santiago drie maanden eerder opgeleverd dan gepland. Met het in publiek-private samenwerking uitgevoerde project zijn investeringen gemoeid ter hoogte van 520 miljoen euro.

Het wegvak dat Hochtief onderhanden nam, vormt de belangrijke verbinding tussen de snelwegen naar het Noorden en Zuiden van het land. Het consortium heft 27 jaar tol waarna de weg in handen over gaat van de Chileense staat.

Hochtief is in Chili betrokken bij drie tolprojecten. In het zuiden van het land wordt tot 2012 gebouwd aan de verbinding naar het eiland Chiloé, de grootste brug van Zuid-Amerika. Tevens plannen, bouwen en beheren de Duitsers de toltunnel San Cristóbal.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels