nieuws

Nieuwe regels

bouwbreed

De Vereniging van Asbestverwijderende Bedrijven is tevreden over de nieuwe regels voor asbestverwijdering. De vereniging vindt het een goede zaak dat de certificering is overgeheveld naar Sociale Zaken. “De certificering als zodanig zit strakker in elkaar”, aldus woordvoerder A. Drop. Pluspunt van de overheveling is dat de bescherming van de werknemers meer aandacht krijgt via […]

De Vereniging van Asbestverwijderende Bedrijven is tevreden over de nieuwe regels voor asbestverwijdering. De vereniging vindt het een goede zaak dat de certificering is overgeheveld naar Sociale Zaken. “De certificering als zodanig zit strakker in elkaar”, aldus woordvoerder A. Drop.

Pluspunt van de overheveling is dat de bescherming van de werknemers meer aandacht krijgt via wetgeving, aldus Drop. De vereniging vindt wel dat meer afstemming moet plaatsvinden tussen de verschillende handhavers. “Als ik vergeet een lint te spannen, is de boete afhankelijk van degene die het constateert. Het kan iemand van de arbeidsinspectie zijn, de gemeente of er komt iemand van de politie langs. Iedereen heeft zijn eigen boete-instrumentarium: dat type willekeur zou eruit moeten”, aldus Drop.

Reageer op dit artikel