nieuws

Nieuwe normen gezaagd constructiehout

bouwbreed

delft – Voor op sterkte gesorteerd hout met een rechthoekige doorsnede heeft NEN, het centrum van normalisatie, nieuwe Europese eisen gepubliceerd. Fabrikanten die op deze producten een CE-markering willen aanbrengen, moeten na augustus volgens de nieuwe norm NEN-EN 14081 werken. De Engelstalige norm beschrijft aan welke specificaties constructiehout moet voldoen voordat een fabrikant het op […]

delft – Voor op sterkte gesorteerd hout met een rechthoekige doorsnede heeft NEN, het centrum van normalisatie, nieuwe Europese eisen gepubliceerd. Fabrikanten die op deze producten een CE-markering willen aanbrengen, moeten na augustus volgens de nieuwe norm NEN-EN 14081 werken.

De Engelstalige norm beschrijft aan welke specificaties constructiehout moet voldoen voordat een fabrikant het op de markt mag brengen. De norm bestaat uit vier delen en is van belang voor fabrikanten, leveranciers, constructeurs en verwerkers van gezaagd massief constructiehout. De delen vervangen de huidige normen NEN-EN 518:1995 en NEN-EN 519:1995.

Nadere informatie: www.nen.nl of telefonisch: (015) 2 690 280.

Reageer op dit artikel