nieuws

Maar weinig gebouwen voldoen aan nieuwe wet

bouwbreed

maarssen – Nu de wet sinds 1 januari voorschrijft dat gebouwen compleet toegankelijk moeten zijn voor iedereen, ongeacht zijn handicap, blijkt dat er nog maar heel weinig gebouwen zijn die aan die eis voldoen. Dat zegt het Landelijk Bureau Toegankelijkheid. Cijfers heeft de instantie niet. Veel gebouwen zijn voor mensen met de ene handicap wel […]

maarssen – Nu de wet sinds 1 januari voorschrijft dat gebouwen compleet toegankelijk moeten zijn voor iedereen, ongeacht zijn handicap, blijkt dat er nog maar heel weinig gebouwen zijn die aan die eis voldoen.

Dat zegt het Landelijk Bureau Toegankelijkheid. Cijfers heeft de instantie niet. Veel gebouwen zijn voor mensen met de ene handicap wel toegankelijk, maar voor personen met een andere beperking weer niet of te weinig.

Er komen bij het Bureau deze week al wel telefoontjes binnen van gedupeerden die meer informatie willen, maar duidelijkheid over door hen te nemen stappen op basis van de nieuwe wetgeving ontbreekt vooralsnog.

Het Landelijk Bureau Toegankelijkheid hoopt ook niet dat het tot processen komt, maar dat bedrijven voor het zover is gewoon met aanpassingen komen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels