nieuws

Kapvergunning voor cementfabriek ENCI

bouwbreed

maastricht – Cementfabriek ENCI heeft van Maastricht een vergunning gekregen om 1,5 hectare bos te kappen op de Sint Pietersberg. Dit ten behoeve van kalksteenwinning binnen het concessiegebied van de mergelgroeve. De vergunning was al in mei 2004 verleend, maar na een beroep van de Stichting ENCI Stop besliste de bestuursrechter in november 2005 dat […]

maastricht – Cementfabriek ENCI heeft van Maastricht een vergunning gekregen om 1,5 hectare bos te kappen op de Sint Pietersberg. Dit ten behoeve van kalksteenwinning binnen het concessiegebied van de mergelgroeve. De vergunning was al in mei 2004 verleend, maar na een beroep van de Stichting ENCI Stop besliste de bestuursrechter in november 2005 dat deze was vervallen, omdat er niet binnen één jaar na het verlenen gebruik van was gemaakt. ENCI heeft toen direct een nieuwe vergunning aangevraagd.

Onderdeel van de nu verleende kapvergunning is een herplantverplichting voor ENCI. Het bedrijf gaat boven op de verplichte herplant van 1,5 hectare ook eerder én uitgebreider (buiten de groeve) bomen herplanten. Wanneer en waar dit precies plaatsvindt, zullen de gemeente en ENCI nog besluiten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels