nieuws

Kantorenpark in Rotterdam van OVG

bouwbreed

rotterdam – Projectontwikkelaar OVG gaat een terrein van ABB in Rotterdam-Alexanderpolder herontwikkelen tot een hoogwaardig kantorenpark met zes gebouwen. ABB wordt zelf een van de nieuwe huurders. Het terrein wordt gefaseerd bebouwd met zes halfronde kantoorgebouwen met een totaal bruto vloeroppervlak van 53.000 vierkante meter. Sloop van bestaande gebouwen, waarvan ABB slechts een deel nuttig […]

rotterdam – Projectontwikkelaar OVG gaat een terrein van ABB in Rotterdam-Alexanderpolder herontwikkelen tot een hoogwaardig kantorenpark met zes gebouwen. ABB wordt zelf een van de nieuwe huurders.

Het terrein wordt gefaseerd bebouwd met zes halfronde kantoorgebouwen met een totaal bruto vloeroppervlak van 53.000 vierkante meter. Sloop van bestaande gebouwen, waarvan ABB slechts een deel nuttig gebruikte, is inmiddels begonnen.

ABB selecteerde door middel van een prijsvraag een ontwikkelaar voor het terrein. Volgens de overeenkomst die daaruit voortkwam neemt OVG de huurcontracten van de bestaande huisvesting van de toekomstige gebruikers ABB, LogicaCMG en Royal Haskoning over. Het bouwplan doorstond een toets ten aanzien van fijn stof in verband met de naastgelegen snelweg A20.

Dam & Partners Architecten levert het ontwerp en het stedenbouwkundige concept voor het project �De Lotus�, de bouwer is nog niet bekend. De totaal benodigde investering bedraagt 160 miljoen euro. Oplevering is gepland medio 2007.

Reageer op dit artikel