nieuws

Hochtief bouwt in Loch Ness

bouwbreed Premium

essen – Hochtief leidt een consortium dat aan het beroemde Schotse meer Loch Ness een waterkrachtcentrale bouwt met een capaciteit van 100 megawatt. De opdracht vergt een investering van 184 miljoen euro. Tot het project behoort de bouw van een 900 meter lange dam en omvangrijke onderaardse werkzaamheden. Onderdeel vormt de aanleg van een 16 […]

essen – Hochtief leidt een consortium dat aan het beroemde Schotse meer Loch Ness een waterkrachtcentrale bouwt met een capaciteit van 100 megawatt. De opdracht vergt een investering van 184 miljoen euro.

Tot het project behoort de bouw van een 900 meter lange dam en omvangrijke onderaardse werkzaamheden. Onderdeel vormt de aanleg van een 16 kilometer lange tunnel. De centrale wordt gebouwd in opdracht van Scottish and Southern Energy Generation. Het project wordt opgeleverd in 2009.

Reageer op dit artikel