nieuws

Gasunie vordert met de thuiscentrale

bouwbreed

groningen – De Gasunie verwacht eind volgend jaar de micro-warmtekrachtinstallatie (micro WK) te kunnen introduceren. Deze zogeheten thuiscentrale produceert warmte met hetzelfde hoge rendement als een hoogrendementsketel, maar wekt tevens stroom op. De thuiscentrale die de HR-ketel op termijn moet vervangen heeft een vermogen van circa 1000 watt. De installatie is zo�n 1500 euro duurder, […]

groningen – De Gasunie verwacht eind volgend jaar de micro-warmtekrachtinstallatie (micro WK) te kunnen introduceren. Deze zogeheten thuiscentrale produceert warmte met hetzelfde hoge rendement als een hoogrendementsketel, maar wekt tevens stroom op.

De thuiscentrale die de HR-ketel op termijn moet vervangen heeft een vermogen van circa 1000 watt. De installatie is zo�n 1500 euro duurder, maar deze meerkosten moeten in vijf jaar worden terugverdiend aldus de Gasunie. In 2004 is de installatie bij vijftig huishoudens geplaatst. Dit jaar krijgt de proef een vervolg. De resultaten zijn tot nu toe volgens de Gasunie “naar tevredenheid”.

Reageer op dit artikel