nieuws

Executive MBA speelt in op verandering in bouwsector

bouwbreed

den haag – De onderwijsinstituten TSM Business School en Delft TopTech hebben bouwprocesmanagement, waardecreatie, partnering en innovatie op het programma gezet van de opleiding Executive MBA voor de Bouw. Dat hebben de organisaties bekendgemaakt.

De studieonderdelen worden gegeven in het eerste jaar van de studie. Dit deel van de opleiding kan ook als zelfstandige studie worden gevolgd. Voor wie doorstudeert staat in het tweede jaar onder meer management, leiderschap en innovatie op het programma.

In de studie ligt de nadruk op de beroepspraktijk van de cursisten. Na afronding van het tweede studiejaar krijgt de student de titel �master of business administration� (MBA).

Met de vernieuwde mba-studie willen TSM Business School en Delft TopTech inspelen op behoefte aan veranderingen binnen de bouwsector. Hiermee honoreren zij de wensen van de Regieraad Bouw, die na de fraude-affaire het vertrouwen in de bouw wil herstellen. Om dat te bereiken moet in het onderwijs aandacht worden besteed aan onder meer integriteit, klantgerichtheid en innovatie.

“De MBA beoogt managers op te leiden die goed kunnen inspelen op actuele veranderingen in de bouwsector en veranderende rolpatronen, mensen die nieuwe risico�s durven nemen en grote kansen kunnen herkennen voor zowel de vraag- als de aanbodzijde van de markt”, zo lichten de onderwijsinstellingen toe.

De opleiding Executive MBA voor de Bouw bestaat sinds 1994. De vernieuwde studie begint in maart van dit jaar.

Reageer op dit artikel