nieuws

Dekker wil niet af van hypotheekrenteaftrek

bouwbreed

den haag – Minister Dekker (VROM) wil nog niet af van de hypotheekrenteaftrek. Afschaffing zal de woningmarkt niet versoepelen en zorgt voor wantrouwen onder burgers, stelde zij gisteren in de Tweede Kamer. De minister reageerde op Kamerlid Van Gent (GroenLinks) die de hypotheekrenteaftrek wil aanpassen zodat jonge starters een betere kans maken op de woningmarkt. […]

den haag – Minister Dekker (VROM) wil nog niet af van de hypotheekrenteaftrek. Afschaffing zal de woningmarkt niet versoepelen en zorgt voor wantrouwen onder burgers, stelde zij gisteren in de Tweede Kamer. De minister reageerde op Kamerlid Van Gent (GroenLinks) die de hypotheekrenteaftrek wil aanpassen zodat jonge starters een betere kans maken op de woningmarkt. De huidige situatie stuit bij diverse partijen op kritiek omdat vooral huizenbezitters met een hoog inkomen en een hoge hypotheek profiteren van de regeling.

Dekker beaamde dat er een tekort is aan woningen in Nederland. Het is daarom taak, zo vindt zij, om tekort in het aanbod te vergroten. “Blijven bouwen is de inzet”, zo hield zij de Kamer voor. Dinsdag al zei de VROM-minister in haar nieuwjaarsspeech dat de indruk dat hypotheekrenteaftrek de enige en allesverklarende oorzaak is van de problemen op de woningmarkt. “Alsof na afschaffing van de aftrek de woningmarkt direct vlekkeloos functioneren zal. Daar ben ik het pertinent mee oneens”, aldus de minister.

Reageer op dit artikel