nieuws

Bescherming plaatsen langs kust blijft gelijk

bouwbreed

den haag – Dertien badplaatsen langs de kust mogen niet in gevaar komen door de zeespiegelstijging. Het kabinet heeft vrijdag besloten de bescherming van de bestaande buitendijkse woongebieden in deze kustplaatsen op peil te houden en daarmee ontwikkelingen weer mogelijk te maken. Waar nodig zal de kust met extra zandsuppleties worden beschermd. “Het behoud van […]

den haag – Dertien badplaatsen langs de kust mogen niet in gevaar komen door de zeespiegelstijging. Het kabinet heeft vrijdag besloten de bescherming van de bestaande buitendijkse woongebieden in deze kustplaatsen op peil te houden en daarmee ontwikkelingen weer mogelijk te maken. Waar nodig zal de kust met extra zandsuppleties worden beschermd. “Het behoud van de huidige bescherming biedt zekerheid en is daarmee gunstig voor investeringen in deze toeristische trekpleisters”, aldus het kabinet.

De plaatsen Zandvoort, Katwijk, Vlissingen, Kijkduin, Noordwijk, IJmuiden, Cadzand, Scheveningen, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, Ameland, Vlieland en Terschelling weten zich door het besluit verzekerd van gelijke bescherming.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels