nieuws

Beijing steekt 7 miljard in infrastructuur

bouwbreed

De hoofdstad van China, Beijing het voormalige Peking, trekt als organisator van de Olympische Spelen in 2008, 7 miljard euro uit om het stadsvervoer te verbeteren en uit te breiden. De investering is nodig omdat het verkeer in de miljoenenstad almaar drukker wordt en er steeds vaker opstoppingen en files voorkomen. Van het geld worden […]

De hoofdstad van China, Beijing het voormalige Peking, trekt als organisator van de Olympische Spelen in 2008, 7 miljard euro uit om het stadsvervoer te verbeteren en uit te breiden. De investering is nodig omdat het verkeer in de miljoenenstad almaar drukker wordt en er steeds vaker opstoppingen en files voorkomen. Van het geld worden onder meer bus- en metrolijnen gemoderniseerd en krijgen inwoners van Beijing kortingskaarten om het ov-gebruik te stimuleren. 

Reageer op dit artikel