nieuws

Armatuur Libra geeft minder lichtvervuiling

bouwbreed Premium

capelle aan den ijssel – Evenwicht in comfort en prestaties schrijft Industria Technische Verlichting toe aan de Libra. Dit armatuur voor de wegverlichting heeft een bolvormige afscherming die weinig verblinding veroorzaakt. De lamp verspreidt door een spiegeloptiek in de behuizing weinig strooilicht. De leverancier uit Capelle aan den IJssel rekent voor dat de Libra 80 […]

capelle aan den ijssel – Evenwicht in comfort en prestaties schrijft Industria Technische Verlichting toe aan de Libra. Dit armatuur voor de wegverlichting heeft een bolvormige afscherming die weinig verblinding veroorzaakt. De lamp verspreidt door een spiegeloptiek in de behuizing weinig strooilicht. De leverancier uit Capelle aan den IJssel rekent voor dat de Libra 80 procent minder lichtvervuiling genereert dan veel andere armaturen.

Zo verbetert het comfort en blijft de verkeersveiligheid overeind. De PLL-lamp verspreidt wit licht waardoor kleuren bij een lager lichtniveau beter worden herkend en het zicht verbetert. Wit licht maakt een lagere verlichtingsklasse mogelijk. De zogeheten Thermofix verhoogt de lichtopbrengst van de lamp bij lagere temperaturen. De kabel wordt op het armatuur aangesloten zonder de montageplaat te verwijderen. De montageplaat scharniert en kan zonder gereedschap worden vervangen. De afschermkap opent zijwaarts scharnierend. Als optie komt de Libra met een onderbreker die bij het openen van de kap automatisch de spanning verbreekt. Het armatuur zit in een behuizing die voldoet aan beschermingsklasse IP65. Industria levert ook een IP66-behuizing die de lichtopbrengst verbetert. In dat geval kan volgens de leverancier een gelijke verlichtingsklasse toe met 9 procent minder armaturen.

Reageer op dit artikel