nieuws

Toch geen vergunning voor UMTS-zendmast

bouwbreed

spijkenisse – De gemeente Spijkenisse heeft een bouwvergunning voor het plaatsen van een UMTS-zendmast ingetrokken. De antenne voor het mobiele netwerk heeft tot veel onrust geleid bij een deel van de inwoners van de wijk waar het ding zou verrijzen. Zij vrezen dat hun gezondheid gevaar loopt door straling. Spijkenisse maakte vrijdag bekend dat het […]

spijkenisse – De gemeente Spijkenisse heeft een bouwvergunning voor het plaatsen van een UMTS-zendmast ingetrokken. De antenne voor het mobiele netwerk heeft tot veel onrust geleid bij een deel van de inwoners van de wijk waar het ding zou verrijzen. Zij vrezen dat hun gezondheid gevaar loopt door straling.

Spijkenisse maakte vrijdag bekend dat het KPN Mobiel Nederland per brief op de hoogte heeft gebracht van het besluit. Volgens de gemeente heeft KPN niet expliciet gemeld dat het om een UMTS-antenne ging. Dat was doorslaggevend voor het intrekken van de bouwvergunning.

KPN heeft de gelegenheid om bezwaar aan te tekenen. Wanneer Spijkenisse dit bezwaar afwijst, kan het bedrijf in beroep bij de rechtbank, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel