nieuws

Rapportcijfer bouwer snel ontwikkeld

bouwbreed Premium

gouda – De bouw zet vaart achter de ontwikkeling van een meetinstrument om geleverde prestaties te beoordelen. Komend jaar zal in honderd projecten in verschillende sectoren ervaring worden opgedaan. Dit bleek tijdens een bijeenkomst van de Regieraad Bouw, PSIBouw en het Professioneel Innovatief Aanbesteden Netwerk voor Overheidsopdrachtgevers. Vertegenwoordigers van opdrachtgevers, opdrachtnemers, toeleveranciers en onderzoeksinstellingen gaven […]

gouda – De bouw zet vaart achter de ontwikkeling van een meetinstrument om geleverde prestaties te beoordelen. Komend jaar zal in honderd projecten in verschillende sectoren ervaring worden opgedaan. Dit bleek tijdens een bijeenkomst van de Regieraad Bouw, PSIBouw en het Professioneel Innovatief Aanbesteden Netwerk voor Overheidsopdrachtgevers.

Vertegenwoordigers van opdrachtgevers, opdrachtnemers, toeleveranciers en onderzoeksinstellingen gaven daar unaniem aan positief te staan tegenover toepassing van dit instrument als selectiecriterium bij toekomstige aanbestedingen. Afgesproken is een meetinstrument uit te werken waarmee bouwprojecten kunnen worden beoordeeld.

Daarbij wordt niet zozeer gekeken naar de ervaring, maar naar de geleverde kwaliteit van proces en project. Het gaat dan om zaken als tijd, kwaliteit, veiligheid en gezondheid, milieu, omgeving, organisatie en kosten.

Wanneer het meetinstrument goed blijkt te werken in de honderd projecten, kunnen prestaties van bedrijven onderling worden vergeleken en kunnen deze gegevens een rol spelen bij het selecteren van opdrachtnemers.

Reageer op dit artikel