nieuws

Nieuwe Kärcher-reiniger Cage Plus verwijdert veel vuil

bouwbreed Premium

etten-leur – Kärcher heeft een nieuwe hogedrukreiniger om grote hoeveelheden vuil te verwijderen. Deze HD 22/15-4 Cage Plus werkt met veel koud water.

Met een druk van 150 bar en met 2200 liter water per uur is veel vuil veilig af te voeren, bijvoorbeeld in de bouw of door gemeentelijke reinigingsdiensten.

Voor het grote spoeleffect zorgt de speciaal ontwikkelde krukaspomp, meldt Kärcher. Deze is uitgerust met verchroomde edelstaalplunjers en een cilinderkop en watertoevoer in messing. Een luchtgekoelde vierpolige 12 kilowatt elektromotor kan lange werktijden aan. Een soft-startsysteem verhoogt het toerental geleidelijk tot 1400 t/min. Het voorkomt dat het stroomnet overbelast raakt.

Een buizenframe van edelstaal om de machine heen voorkomt beschadigingen van buitenaf. Het apparaat heeft een haak voor kraantransport. Vier wielen met luchtbanden garanderen een vlot transport over ruw terrein.

De bediening is gebruiksvriendelijk omdat het pistool weinig knijpdruk vereist. De wateropbrengst en -druk zijn traploos te regelen via het pistool. Bij het apparaat horen een 15 meter lange hogedrukslang, een vuilfrees en een 1050 millimeter lange spuitlans in edelstaal, die ook onder druk kan worden gedraaid.

Reageer op dit artikel