nieuws

Kerktoren weer fier overeind

bouwbreed Premium

Tijdens een kerkdienst eind juni zag aannemer C. Mulckhuyse een gat in de muur boven de kansel van de hervormde kerk in Vinkeveen. De toren was losgescheurd van het schip en stond 24 centimeter uit het lood. Mulckhuyse mobiliseerde direct funderingsexperts, constructeurs en geotechnici. Hij jaagde de predikant zijn huis uit, omdat de toren op […]

Tijdens een kerkdienst eind juni zag aannemer C. Mulckhuyse een gat in de muur boven de kansel van de hervormde kerk in Vinkeveen. De toren was losgescheurd van het schip en stond 24 centimeter uit het lood. Mulckhuyse mobiliseerde direct funderingsexperts, constructeurs en geotechnici. Hij jaagde de predikant zijn huis uit, omdat de toren op de pastorie dreigde te vallen. De aannemer stutte de toren en verving de palen onder het hele bouwwerk. Met stabiliseren alleen was Mulckhuyse niet tevreden; de eigenwijze aannemer vond dat de kerktoren weer rechtop moest staan en vijzelde de constructie stapje voor stapje weer overeind.Foto: Dijkstra

Reageer op dit artikel