nieuws

Interbeton bouwt tweede LNG-steiger

bouwbreed Premium

bunnik – Interbeton heeft in combinatie met Woodside Energy de opdracht verworven voor de bouw van een tweede steiger voor de aanlanding van vloeibaar aardgas bij Karratha in West-Australië. De order levert BAM-dochter Interbeton een omzet op van 30 miljoen euro. Met het totale project is 60 miljoen euro gemoeid. Het karwei aan de westkust […]

bunnik – Interbeton heeft in combinatie met Woodside Energy de opdracht verworven voor de bouw van een tweede steiger voor de aanlanding van vloeibaar aardgas bij Karratha in West-Australië. De order levert BAM-dochter Interbeton een omzet op van 30 miljoen euro. Met het totale project is 60 miljoen euro gemoeid.

Het karwei aan de westkust van Australië wordt in een joint venture uitgevoerd met de lokale aannemer Clough. De afmeervoorzieningen maken de komst mogelijk van tankers met een capaciteit tot 145.000 kuub. Het platform wordt via een 150 meter lange steiger verbonden met de huidige LNG-voorzieningen. Bij het project wordt het zich nu nog bij Malta bevindende hefeiland IB-909 van Interbeton ingezet.

Reageer op dit artikel