nieuws

Fileleed wegwerk verzacht met ov-pas

bouwbreed Premium

den haag – Minister Peijs (verkeer) wil het fileleed door het grootschalige asfaltonderhoud verzachten met een gratis pas voor het openbaar vervoer. Komend jaar wordt 420 kilometer asfalt extra aangepakt vanwege achterstallig onderhoud. De verwachting is dat het totaal aantal files daardoor met 6 procent stijgt. Op de pieken in maart en september zal op […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) wil het fileleed door het grootschalige asfaltonderhoud verzachten met een gratis pas voor het openbaar vervoer. Komend jaar wordt 420 kilometer asfalt extra aangepakt vanwege achterstallig onderhoud. De verwachting is dat het totaal aantal files daardoor met 6 procent stijgt. Op de pieken in maart en september zal op meer dan 60 plekken tegelijk aan de weg worden gewerkt. Rijkswaterstaat wil forenzen tegemoet komen met een gratis OV-pas. Een vergelijkbaar experiment bij het groot onderhoud op de A9 Gaasperdammerweg afgelopen jaar is zeer succesvol verlopen.

Reageer op dit artikel