nieuws

Eerste wolkenkrabber door kilometergrens

bouwbreed Premium

den haag – De blauwdrukken liggen klaar voor de eerste wolkenkrabber van boven 1000 meter. De ontwerpers, Britse architecten van Eric Kuhne and Associates, zijn met de regering van Koeweit in gesprek over de uitvoering van de reus in Madinat al-Hareer. Met 1001 meter wordt het gebouw, waarvan de tekeningen nog niet publiek zijn gemaakt, […]

den haag – De blauwdrukken liggen klaar voor de eerste wolkenkrabber van boven 1000 meter. De ontwerpers, Britse architecten van Eric Kuhne and Associates, zijn met de regering van Koeweit in gesprek over de uitvoering van de reus in Madinat al-Hareer.

Met 1001 meter wordt het gebouw, waarvan de tekeningen nog niet publiek zijn gemaakt, bijna twee keer zo hoog als het hoogste gebouw ter wereld van dit moment: de Taipei 101 die 509 meter boven het maaiveld uitsteekt. Het ontwerp overstijgt zelfs de Burj Dubai, die met 710 meter evenmin een kleine jongen is.

Een raming van de kosten komt volgens NewScientist op 126 miljard euro. De bouwtijd is geschat op 25 jaar. Grote uitdaging wordt het ontwerp van liftinstallaties. Een mogelijkheid is gestapelde liften van twee of drie verdiepingen.

Reageer op dit artikel