nieuws

Bouwradius Training en Advies zelfstandig verder

bouwbreed

zoetermeer – Bouwradius Training en Advies, de opleidingspoot van kennisinstituut Bouwradius, wordt na de fusie tussen SBW en Bouwradius zelfstandig.

“Training en Advies past dan niet meer in de nieuwe rollen van deze fusieorganisatie”, aldus een toelichting. “Bouwradius Training en Advies blijft het toonaangevende en innovatieve cursus- en kennisinstituut voor de bouwwereld.”

E. Gruppen wordt per 1 januari directeur van Bouwradius Training en Advies. Hij voert de verzelfstandiging door. Gruppen is vanaf eind jaren tachtig werkzaam in het opleiden en trainen ten behoeve van de sector bouw. Hij was onder meer directeur van de Streekschool in Twente, het latere Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Twente.

Binnen het ROC was hij ook directeur voor het onderdeel bedrijfstrainingen. Hij was daarnaast lid van verschillende commissies van Bouwradius.

Bouwradius Training en Advies blijft voorlopig gevestigd in Zoetermeer. Als het moederbedrijf naar Harderwijk verhuist zal het verzelfstandigde bedrijfsonderdeel, waar twintig mensen werken, niet meegaan.

De organisatie richt zich op werkgevers en werknemers in alle takken van de bouwnijverheid. Het biedt cursussen, trainingen, opleidingen en bedrijfsadviezen aan.

“Naast de burgerlijke en utiliteitsbouw bedrijven gaat Bouwradius Training en Advies zich ook inzetten voor de bedrijven in de civiele sector”, zo maakt de onderneming bekend. “De diensten en producten sluiten aan op de actuele wensen en behoeften van huidige en toekomstige klanten.”

Reageer op dit artikel