nieuws

Architectuur Maasstad meest toonaangevend

bouwbreed Premium

rotterdam – De bouwwereld vindt Rotterdam in architectonisch opzicht de meest toonaangevende stad van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. Totaal zijn 179 opdrachtgevers geënquêteerd, 192 ontwerpers/adviseurs, 203 aannemers, 204 afbouwers, 146 installateurs en 101 fabrikanten en handelsorganisaties. Ruim eenderde van de deelnemende respondenten is directeur. De havenstad wordt vanwege de skyline […]

rotterdam – De bouwwereld vindt Rotterdam in architectonisch opzicht de meest toonaangevende stad van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Totaal zijn 179 opdrachtgevers geënquêteerd, 192 ontwerpers/adviseurs, 203 aannemers, 204 afbouwers, 146 installateurs en 101 fabrikanten en handelsorganisaties. Ruim eenderde van de deelnemende respondenten is directeur.

De havenstad wordt vanwege de skyline ook wel �Manhattan aan de Maas� genoemd. Maar niet alleen de skyline maakt indruk, zo blijkt uit het onderzoek. De bouwwereld verkiest Rotterdam op grote afstand van de andere steden tot nummer 1 van Nederland als het gaat om de architectuur.

Rotterdam krijgt 29,2 procent van de stemmen, Amsterdam volgt met 17,5 procent en dat ook Almere flink aan de weg timmert, is terug te zien in een derde plaats met 5,6 procent van de stemmen.

Reageer op dit artikel