nieuws

Actie Akzo en Aldel wegens stroomprijs

bouwbreed

woerden – Werknemers van onder meer Akzo Nobel en aluminiumsmelter Aldel trekken deze ochtend naar het Binnenhof om aandacht te vragen voor de problemen van de industrie in Noord-Nederland. De werkgelegenheid staat daar onder druk vanwege de hoge energieprijzen. Aldel, onderdeel van Corus, wordt zelfs met sluiting bedreigd wegens de hoge kosten van Nederlands stroom. […]

woerden – Werknemers van onder meer Akzo Nobel en aluminiumsmelter Aldel trekken deze ochtend naar het Binnenhof om aandacht te vragen voor de problemen van de industrie in Noord-Nederland. De werkgelegenheid staat daar onder druk vanwege de hoge energieprijzen. Aldel, onderdeel van Corus, wordt zelfs met sluiting bedreigd wegens de hoge kosten van Nederlands stroom. In totaal staan in het Noorden 50.000 banen op de tocht.

Naar schatting vijfhonderd werknemers zullen vandaag deelnemen aan de actie. Aan de kamercommissie Economische Zaken zal een petitie worden overhandigd. Daarin wordt gevraagd om maatregelen die het nadeel wegnemen dat Nederlandse bedrijven hebben ten opzichte van buitenlandse concurrenten. De stroomprijs voor industriële grootverbruikers ligt in Nederland zo�n 60 procent hoger dan in Duitsland.

Reageer op dit artikel